Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Pumama

Svjedok: Korade je znao potezati oružje i na svoje vojnike

'08.03.2011., Zupanijski sud, Trg Nikole Subica Zrinskog 5, Zagreb - Pocetak sudjenja sedmorici bivsih pripadnika 7. gardijske brigade Pume. Pume se sumnjici za ratni zlocin nad ratnim zarobljenicima,
'Goran Stanzl/PIXSELL'
19.04.2011.
u 19:00

Stevo Pikivača bio je pomoćnik Ivana Korade, a kazao je da osobno nije vidio likvidacije

ZAGREB – Osobno nisam vidio, no čuo sam priče o likvidacijama. Znam da je došlo od šest do sedam zarobljenika. Jedan je bio musliman pa je proslijeđen HVO-u, dok su ostali bili kod nas. Stražari su mi rekli da su ubijeni – kazao je Stevo Pikivača svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja sedmorici bivših pripadnika Puma, optuženih za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima.

Svjedok, koji je bio pomoćnik Ivana Korade, svog nadređenog opisao je kao osobu kojoj se nije bilo dobro zamjeriti. Pikivača je za Koradu kazao da je bio nagao te da je znao potezati oružje i na svoje vojnike.

– Njemu se nitko nije usudio suprotstaviti pa ni ja jer imam ženu i djecu. Ni danas mi nije ugodno kada govorim o tome – kazao je Pikivača. Osim njega, svjedočila su još dva svjedoka, a suđenje se nastavlja danas.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar warmer
warmer
19:21 19.04.2011.

korade?Heroj ali da,zločinac.

OB
-obrisani-
19:50 19.04.2011.

očito montirana optužba \"utemeljena\" na \"rekla kazala\", kao i gotovo svim hrvatskim braniteljima i generalima, to je nama 3. januarska račan-strahovlada i yu-pravDA dala

KI
killer3000
19:13 19.04.2011.

Da li je bilo što potrebno reći o Koradeu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije